Vandaag (20/10) is het parcours van de Tour de France 2016 officieel voorgesteld. Opvallend: de Tourkaravaan trekt volgend jaar ook naar Zwitserland met een aankomst, start én tussenin een rustdag in de hoofdstad Bern. Tourbaas Christian Prudhomme: "De Tour de Suissepapkes was het grote voorbeeld en doorslaggevend voor onze keuze. We zijn blij dat we in de wielsporen van 't Sjepapke kunnen rijden".

Het peloton zou in de etappe naar Bern namelijk door Lausanne passeren (tussenstop in rit 1 van de Tour de Suissepapkes) maar echter niet zoals de Sjepapkes over de 'Monts de Pully' rijden, een enorm steile helling net buiten het centrum van Lausanne. "Dit is te lastig voor profrenners", zo luidt het bij ASO. "Een doortocht door Fribourg (aankomst- en startplaats in de Tour de Suissepapkes) is wel waarschijnlijk".

De Tour rijdt in 2016 ook naar de top van de befaamde Mont Ventoux. Uit goede bron werd vernomen dat 't Sjepapke daar op de afspraak zal zijn.. 7 jaar na de Tour à la Provençale! Het steeds weer verbazende wielerteam zou er een 'proloog met (druiven)pit(ten)' rijden om daarna koers te zetten naar de Pyreneeën... Dat nieuwe avontuur wordt volgens de geruchten in alle (wind)stilte voorbereid onder de codenaam 'Tour de Pyrépapkes'...