Welke plaatsen ontvangen de Sjepapkes on Tour als start- en/of aankomstplaats?

MORMOIRON

PERPIGNAN

PUIGCERDA (ESP)

SORT (ESP)

BAGNERES-DE-LUCHON

ARGELES-GAZOST 

Voor het Provencaalse deel van de zomerreis wordt een demi-sec tour geserveerd. De Sjepapkes rijden tussen wijn en wind, langs en door de côtes du Ventoux!

Met passage langs pittoreske dorpjes met ronkende namen als Mormoiron, Crillon-le-Brave, Caromb, Beaumes-de-Venise, Vacqueyras, Gigondas, Sablet, Séguret, Vaison-la-Romaine, Malaucène en Bédoin komen we meteen in de sfeer van la douce France.

Een etappe met volle, fruitige druivensmaak en pittige afdronk: in de finale is er de incontournable Col de la (petite) Madeleine (451m). Meteen het hoogste punt van deze rit. Afhankelijk van tijd en voorkeur kan de rit net daarvóór nog wat uitgebreid worden met een extra lus van en bijna terug tot Malaucène via Suzette en kan er geproefd worden van een extra helling.

De hele rit draait letterlijk rond les Dentelles de Montmirail: een mini-bergmassief dat zijn naam ontleent aan zijn vorm: het bestaat uit meer dan 1000 smalle uitstekende pieken en heeft het uitzicht van kantwerk (dentelle). Je kan er ook tanden in zien. Aan de Sjepapkes om de goede tandwielen te vinden…

Lees meer...