In 2017 staat het kompas voor de zomerreis opnieuw naar het zuiden: voor een Italiaanse giro in het schilderachtige Toscane...

Toscane ! Eén van de regione più belle d'Italia en zeg maar van heel Europa.. 
 
Wat heeft deze giro in petto? Een landschap van golvende heuvels, soms bergen, weidse zichten in een veelkleurig palet met zonnebloemen, wijngaarden, olijfbomen en cipressen... Daartussen zonovergoten karakterdorpjes en statige steden met prachtige pleinen en een roemrijk verleden... Voeg daarbij de Italiaanse culinaire smaak, klinkende taal, zwierige stijl en ongeëvenaard talent voor design...  In dat decor gaan de Sjepapkes fietsen met Italiaanse (pedaal)slag !  

In 7 etappes doorkruisen de Sjepappi in passende roze leidersoutfit het hart van Toscane met een intermezzo door Umbrië. De Sjepapkes passeren door o.m. Pisa, Lucca, Pistoia, Volterra, San Gimignano, Siena, Montepulciano, Pienza, Montalcino, Orvieto, Todi, Assisi, Perugia, Città di Castello en Firenze, over een parcours dat afwisselend piano, tranquillo, crescendo, allegro en forte (ma non troppo) gaat…  Avanti!

Een passend logo voor dit nieuwste avontuur kon ook nu niet ontbreken: