Seneffe is de aankomstplaats van de eerste etappe. Seneffe ligt in de provincie Henegouwen, in een streek getypeerd door kastelen en water. De oevers en sluizen langs het oude en nieuwe kanaal Brussel-Charleroi en de kastelen van Seneffe en Feluy zijn de 'landmarks' op het grondgebied.

Diep verborgen in het Ardense woud, omarmd door een meander van de Semois, ligt de aankomstplaats van de tweede etappe: het kleine middeleeuwse stadje Bouillon, één van de mooiste plaatsen in België met het goed geconserveerde kasteel. Bouillon was reeds een hoogstaande etappeplaats tijdens de Ronde van België in 2004.

De finish van de derde etappe ligt in Perl, nabij het drielandenpunt Duitsland - Frankrijk - Luxemburg en aan de oevers van de Moezel als natuurlijke grens. Perl staat gekend als waarschijnlijk de meest spraakmakende tussenstop tijdens de legendarische Zwarte Woudreizen van 2001 en 2003.

Laufeld is niet alleen de aankomstplaats van de 4de etappe én de startplaats van de 5de etappe in de Ronde van de BeDeLux. Hier houdt de ganse tourkaravaan een paar dagen halt voor onthaasting in de Vulkaneifel. Dit kleine dorpje met een grote gastvrijheid ligt in het hart van deze wonderbaarlijke streek en op een steenworp van toeristische stadjes in de regio, de typische kratermeren én de Moezelvallei. Laufeld is tevens de start- en aankomstplaats van het plaatselijke criterium van Cochem. Kortom: hét dorp van de BeDeLux ronde...

Last but not least: Aubel, aan de rand van de rustgevende Voerstreek, vormt de laatste tussenstop in de Ronde van de BeDeLux. Midden in het Land van Herve een oord met typische boomgaarden en landerijen, en een wallenlandschap.