Door de jaren heen hebben de Sjepapkes al heel wat meerdaagse avonturen beleefd...

Een overzicht in vogelvlucht! 

 
1998 Wroclaw (Polen)
  Het allereerste avontuur met enkele pioniers dateert van 1998 en was meteen een exploot: van Noorderwijk naar Polen met de fiets! In de eerste rit werd niet minder dan 240 km afgelegd... Tot op vandaag nog steeds een record! Door slechte weersomstandigheden de dagen nadien en een truc aan de grensovergang arriveerden de Sjepapkes een dag vroeger dan gepland in eindbestemming Wroclav... Er zijn slechts enkele beelden bewaard gebleven maar heel veel herinneringen. Het zou vreemd genoeg de eerste en laatste reis zijn waar 't Sjepapke geen goed weer kreeg!
     
 
Zwarte Woud 2001 & 2003
 

In 2001 werd misschien wel de meest legendarische reis tot nu toe ondernomen: in 4 dagen naar het Zwarte Woud, meer bepaald Britzingen waar de Sjepapkes werden ontvangen als god in... Duitsland. Niet alleen de 4 etappes, door Ardennen, Elzas, Vogezen en Schwarzwald en onder meer een tussenstop in Perl en op de Col du Donon, leverden hilarische en spannende momenten op, ook het verblijf op de eindbestemming was hors catégorie. Zó goed, dat 2 jaar later deze reis prompt werd overgedaan...

     
 
Ronde van België 2004
 

In 2004 bleef 't Sjepapke dichter bij huis, alhoewel: met een Ronde van België werden de sportieve grenzen verlegd: 1000 km op 6 dagen tijd, met tussenstops in De Panne, Parike, Mons, Bouillon en La Roche en Ardenne... 

Het parcours stak echter ook negen keer de landsgrenzen over en had naast een passage over de Kemmelberg ook een doortocht door het beruchte Bos van Wallers in petto! Deze doortocht lag in de meest besproken 'plaatselijke lus' die de Sjepapkes ooit gereden hebben... Ook het Groot-Hertogdom Luxemburg werd aangedaan en na 6 etappes kwam het peloton terug in Noorderwijk aan. 

 
Eifel Rursee Rundfahrt 2005 - 2006
 

In 2005 werd de Eifel Rursee Rundfahrt een eerste keer georganiseerd. De Rursee is een ongewaardeerd decor voor prachtige ritten. In 2005 werd Rurberg de uitvalsbasis, een jaar later zette het Sjepapkespeloton opnieuw koers naar de Eifel, deze keer in Einruhr. 

Telkens werd vanuit Noorderwijk met de fiets vertrokken en gebeurde de retour ook met de fiets. Ter plaatse werd een rondje rond de Rursee afgewerkt én een rundfahrt op de Rursee... 

     
 
2007
 

In 2007 vormen de Vogezen het decor van de meerdaagse, met ville étape Gerardmer. Op een week tijd zetten de Sjepapkes in het groene decor een ongezien aantal cols & ballonnen bij op het palmares... Van de Col du Plafond tot en met de Ballon d'Alsace en de Grand Ballon. Ook wel bekend als des bien petits obstacles...

 

     
 
2008
  Een jaar later werd opnieuw een echte ronde aangevat door België, Duitsland en Luxemburg. De Ronde van de BeDeLux (2008) werd een eigenzinnige combinatie van 'alles komt terug' en onontgonnen terrein... Het is ook in deze ronde dat de Sjepapkes hun meest legendarische afdaling ooit hebben gereden...  De route passeerde via de Vlaamse Ardennen, Seneffe, Bouillon, Perl (!), Laufeld (waar het peloton enkele dagen verbleef) en Aubel. De vlaggen van de vier landen die werden doorkruist zijn verwerkt in het logo.
     
 
2009
 

In 2009 werd de Mont Ventoux omsingeld en overmeesterd door de Sjepapkes in de Tour à la Provençale. 't Sjepapke reed per TGV naar startplaats Avignon. De reis startte echter in mineur met een valpartij kort na vertrek van de eerste rit. Uiteindelijk werden nog mooie  avonturen beleefd op en naast het aangepast parcours en kwam alles goed.

Uitvalsbasis was het kleine dorpje Caromb. Ook de Provence kent geen geheimen meer voor 't Sjepapke... 

     
 
2010
  De memorabele tussenstop van de reizen naar het Zwarte Woud, Perl, kreeg in 2010 de Sjepapkes terug aan de start voor meerdere ritten. Vanuit het drielandenpunt (Duitsland, Frankrijk en Luxemburg) werden enkele heuvelachtige ritten gereden langs en over de Moezel. 
     
 
2011
  In 2011 werd Nederlands Limburg het decor van de zomerreis. Valkenburg a/d Geul was een toplocatie als start- en aankomstplaats voor een mini-Goldrace en een trip naar... de Rursee! De sfeer van de grote dagen keerde terug en de Sjepapkes gingen ook onderling ongeziene sportieve duels aan. 
     
 
2012
  In 2012 zochten enkele Sjepapkes terug het hooggebergte op met een trip naar Briançon, van waaruit enkele gerenommeerde Alpencols zoals de Galibier, Col d'Izoard (foto) en Alpe d'Huez werden overwonnen. Een pittig kwartet van Alpenritten met ook een uitstapje tot in Italië.  
     
 
2013
  In 2013 vormde Monschau de uitvalsbasis voor meerdere etappes door de Oostkantons en langs stuwmeren. Het pittoreske rustige stadje kreeg er tijdelijk wat ambiance bij. Eén van de meest pittige hellingen was de welbekende Hammer... En jawel, ook de Rursee kwam weer in beeld! 
     
 
2014
  2014: voor de eerste maal werd Italië de bestemming van de Sjepap zomerreis: Bormio werd uitgekozen om uitdagende ritten over onder meer Stelvio, Gavia en Mortirolo te fietsen! De Sjepappi di Stelvio reden er hun Giro! De hoogtemeters telden sterk op in de ritten over de hoogste cols van Italië die ook bij de hoogste Alpenpassen in Europa behoren. De grenzen met Zwitserland werden opgezocht en overgestoken via de Umbrailpas en de Berninapas. Ook Livigno kreeg bezoek van de Sjepappi di Stelvio! 

 


2015

  In 2015 wordt een idee in de praktijk gebracht dat 10 jaar gerijpt heeft: een meerdaags avontuur in het hart van Europa: Zwitserland. Het werd een heuse Tour de Suisse die alle taalgebieden en meer dan de helft van de 26 kantons doorkruiste, langs magnifieke meren, door de mooiste valleien en over de hoogste bergen. Deze ronde is wellicht de mooiste qua decor in de clubgeschiedenis... Amper 2 jaar later gaan er al stemmen om snel terug keren naar dit betoverend land...
     

 

2016

 

In 2016 werd Frankrijk uitverkoren als bestemming van de zomerreis, voor een zuiders dubbelluik in Provence en Pyreneeën...

Een provençaalse ouverture rond en over de befaamde Mont Ventoux. Na 7 jaar een rendez-vous met deze tot de verbeelding sprekende streek en berg! En met de Tour de France.

Daarna volgde een transfer naar Perpignan, voor 5 etappes door de Franse én Spaanse Pyreneeën en via Andorra. De " Pyrepapkes " fietsten er over een reeks legendarische cols uit de Tourgeschiedenis in een decor hors catégorie.